12-годишният Бенямин Ахмед от Лондон е спечелил 290 000 паунда от

...
12-годишният Бенямин Ахмед от Лондон е спечелил 290 000 паунда от
Коментари Харесай

12-годишно момче от Лондон спечели 290 000 паунда от дигитални иконки

12-годишният Бенямин Ахмед от Лондон е спечелил 290 000 паунда от серия цифрови иконки, които продавал под формата на „ незаменими токени “ – NFT (non-fungable tokens), съобщи Би Би Си.

На иконките е изобразен кит в разнообразни цветове. Серията иконки се споделя „ Странни китове “ (Weird Whales). В сбирката му има 4 съществени типа китове - обикновено, зомби, извънземно и маймунесто, на които Бенямин посредством програмен код е основал автоматизирано 3350 неповторими вариации. Всяка от тези вариации се продава настрана като цифрово изкуство. Това става посредством NFT – което е тип „ интелигентен контракт “ под криптовалутата етериум – с който се дава опция обещано цифрово изкуство да бъде записано като неповторимо и да се продава, без това наложително да значи, че новият му притежател държи авторските права над него.

Бенямин държи облагите си под формата на етериум – което е втората най-популярна криптовалута и през която минават транзакциите за заплащанията. Интересното в тази ситуация е, че Бенямин в никакъв случай не е имал обичайната банкова сметка с „ фиатни “ пари в нея. Сегашната стойност на неговата сметка в етериум може да се увеличи или да се намали според от курса, при който етериум се разменя за $. В последния 1 месец цената на етериум се увеличи с над 45%.

„ Моят съвет към другите деца е да не се пробват да се занимават с компютърен код, в случай че не им е забавно. Ако са положителни в танцуването – дано да танцуват, в случай че са положителни в готвенето – дано се занимават с готвене, само че би трябвало да намерят това, което ги прави щастливи “, поучава Бенямин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР